- Akrylbearbejdning English Deutsch Svenska Norsk Dansk
Forside | Profil | Kontakt

 

Skal jeg få produceret akrylemner i Kina?

Kina er efterhånden en af de store leverandører af akryl emner til det danske marked, hvilket naturligvis hænger sammen med, at akrylemner kan produceres billigere i en fornuftig kvalitet. Det er dog ikke uden problemer, fordi Kina på alle områder er langt væk; geografisk, sprogligt og kulturelt. Men har man mod på det, kan der spares mange penge ved at vælge en kinesisk leverandør. Men man kan også komme galt afsted.

Her er et par ting som bør overvejes før valget træffes:
Støt Kina
Støt Kina
   
Vælg Kina:
 • når prisen er altafgørende og...
 • når leveringstiden er lang. En levering af akryl fra Kina er måneder om at nå frem. Regn med minimum 3 måneder. Mange forretninger har dateline for bestilling af juleudstillinger i akryl produceret i Kina i midten af marts.
 • når konstruktionen er fastlagt og afprøvet. Det er træls at stå med et uundværligt emne i hånden, hvis det er ubrugeligt og det tager et halvt år at få produceret et nyt.
 • hvis forarbejdning/håndtering udgør en stor del af prisen i forhold til materialerne. I kina betaler de omtrent det samme for akryl som i Danmark. Tilgengæld er arbejdskraften nærmeste gratis.
  F.eks var Kina en af årsagerne til de store prisstigningerne på akryl i 2010. Det var en bedre forretning for de europæiske akrylproducenter at sælge akrylen i Kina til produktion af fladskærms TV.
 • når man ikke er bange for kopiering.
  I Kina betyder copyright "Right to Copy". Send ikke tegninger eller prototyper, som du gerne vil være ene om.
Vælg Danmark:
 • til udvikling/prototyper/0-serier. Medmindre man har et ualmindeligt godt samarbejde med en kinesisk partner eller egen mand i Kina, er det risikabelt ikke at gøre det i Danmark.
 • til forsyningssikkerhed. I Danmark har kunden mulighed for at være til stede, når produktionen startes og kan fange eventuelle fejl tidligt. Skulle det gå galt alligevel, afværger den korte leveringstid som regel den store katastrofe.
 • hvis kommunikation har høj prioritet. Mentaliteten er meget forskellig i Kina. Sammen med sprogproblemer kan f.eks. konstruktionsændringer og reklamationer være en prøvelse. Desuden er man i Kina ofte kun en af mange. Villigheden til at løse problemerne for en "besværlig" kunde er ikke altid lige stor. Den slags er noget nemmere i Danmark.
 • ved kort leveringstid. Afhængigt af akryl emnernes kompleksitet og seriestørrelsen er leveringstiden for akryl emner i Danmark fra få dage til 3 uger. Leveringstid på materialer og underleverandører kan naturligvis ændre dette.
   
Nyttige links:

Paul Midler Interview Part One: Quality fade and the games played in Chinese manufacturing
Sådan griber du den kinesiske chance
   
  Bearbejdning
Spåntagende
  Laserskæring
  Limning
  Bukning
  Polering
  Gravering
  Termoformning
   
  Egenskaber
  Anvendelse
  Produktion af plader og profiler
  Støbt kontra ekstruderet akryl
  Kemikalieresistens
  Strukturelle egenskaber
  Dimensionsstabilitet
  Rengøring
  Brand
  Temperatur
  Spændinger og kærv
  Trykning på akryl
  Akryl kontra glas
  Akryl kontra polycarbonat
  Handelsnavne for akryl
  Akryls miljøpåvirkninger

   
  Q&A
  Hvordan får jeg akrylemner billig?
  Hvad er tolerancer?
  Hvor købes akryl?
  Skal jeg få produceret akrylemner i Kina?
  Kan private købe akryl ved Induflex?
  Hvor stor er varmeudvidelsen for akryl?

© 2009-2018 Induflex A/S Induflex A/S - Hagensvej 25 - 9530 Støvring - Denmark - Tlf.: +45 98 37 19 88 - E-mail